Asyalı kadınlar bile korkuyor. Esk masa tenisi oyuncusu Hrachov 4. sırayı kutluyor

bencede

New member
Bu yıl masa tenisi oynamanın elli yılını kutladı. Ve Pazar günü Edestina kutlamalarının yıldönümünü kutladı.

Masa tenisi oynaman babanın aklına nasıl geldi?
Babası bir sporcuydu ancak işyerinde Frdlant nad Ostravic’teki masa tenisi kulübünün başkanı olan bir meslektaşı vardı. O zamanlar oyun odasında gençler için, yirmi çocuk için sadece iki masa vardı, ben de evde başladım ve kardeşimle bana karşı savaştık. Ve biraz işemeye başladığımda düzenli olarak koğuşa gittim.

Marie Hrachov

Dünya ve Avrupa Şampiyonalarından aldığı 11 madalyayla Çek Cumhuriyeti’nin en başarılı masa tenisi oyuncusudur. 1986 Avrupa Şampiyonası’nda Hollandalı Bettine Vriesekoop’la beraberlikte strok şampiyonluğunu, Jindich Pansk’la ise teklerde şampiyonluğu kazandı; iki yıl sonra kendisi ve Pansk takım arkadaşı oldu. 1984 ve 1992’de Avrupa Şampiyonası’nda çiftlerde bronz madalya kazandı. 1984’te Bratislava’da düzenlenen TOP 12 turnuvasını kazandı.

Gençler dünya ve Avrupa şampiyonalarında 14 madalya kazandı.

1988 Seul Olimpiyat Oyunları’nda dördüncü oldu ve Barselona 1992’de dokuzuncu oldu.

Jin Sports vs Nelkali?
Hiçbirinde iyi değildim ama pinpondan hoşlanıyordum ve bir şeyi kanıtlamak istedim, bu yüzden her şeyimi verdim. Antrenörüm Marta Novotn beni Ostrava’ya götürdüğünde takımın geri kalanı onun delirmiş olup olmadığını merak etti.

Ostrava’da doğdunuz, ancak çocukken masa tenisi oynamaya başladığınız Frdlant nad Ostravice’de büyüdünüz. Vtkovice’ye nasıl ulaştınız?
Böyle bir köpek Haftada iki kez oraya giderdim ama giderek azaldı. Marta Novotn’un ilk antrenör olduğu en iyi sporların merkezine vardığımda hepsi bu.

Eski günlerde, Milan Orlovskho ve Jindich Panskho dönemlerinde masa tenisi son derece popülerdi. öyle mi, ab yılları geride mi?
Hiçbir sonuç yok. Onlardan verilen spora katılacağım. Erkekler ve kadınların madalya topladığı biatlonda nasıl zirveye çıktığına bir bakın. Sonuçlara karar verin. Bu Lezen ve Adam Ondra’nın ppad’i.

Zjem o erkek sporları ne kadar uykulu olduklarına bağlı olarak dalgalar halinde mi kendini gösterir?
Evet ama millet, nefesinizin altında pinpon oynayın. Oyun odasında oynadığımız masalar var ve eğer onları ayırtmazsanız öğleden sonra neredeyse yiyecek bir şey bulamıyorsunuz. Onları yiyeceğim. Masa tenisi oyuncularımız şunu bilmeli ki, dünya çapında geniş bir depomuz var. Milyonlarca oyun ve oyundan bahsediyoruz… On beş milyonları olduğunu söylüyorlar ama ben daha fazlasını söyleyebilirim.

Mükemmel masa tenisi oyuncusu Marie Hrachov, Junior Thorn’da kutlama yaptı.

Asyalıların ezici güzelliği beni hiç rahatsız etmedi mi?
Tam olarak değil. Asyalı kızlarla oynamaktan gerçekten keyif alıyordum, bana yakışıyordu. Japonya’ya, ardından Kuzey Kore’ye ve yavaş yavaş oraya ve diğer ülkelere çok seyahat ettim.

Bugün, birçok Avrupa milli takımı, vatandaşlığa alınmış birçok kişiye güveniyor…
Avrupa’da diğer Asya ülkelerinde olduğu kadar yetişmiyorlar. Orada düzenli olarak ve günde sekiz saat hazırlık yapıyor. Jin Kore’de her oyunun kendi menajeri vardı ve onlara komuta ediyordu. Sadece diken diken oldular, yediler, yenilendiler, fizyoterapistleri vardı. Asya petrvv’de. Bunun için bir şirket tarafından desteklendiler ve kariyerlerini sonlandırdıklarında çalışabilene kadar devam ettiler.

Şu ana kadar Olimpiyat Oyunlarında en iyi iki masa tenisi oyuncusu arasında yer alan tek Avrupalı kadınsınız. 1988’de Seul’de öldün.
Madalya olmadığı için üzgün olsam da bunu çok takdir ediyorum. Her zaman orada oynuyordum ama son iki gündür formumda düşüş oldu. Asyalı kadınlardan çok korkuyordum. Yarı finalde oynadım, elim titriyordu, bu çok açıktı. Daha önce olduğu gibi oynasaydım… koda. On günü en iyi şekilde atlatmak kolay olmadı.

Jindich Pansk’la berabere kaldığınızda Avrupa şampiyonu unvanına mı yoksa bireysel Avrupa şampiyonu unvanına mı daha çok değer veriyorsunuz?
Teşekkürler tatlım. Avrupa ve Dünya Şampiyonalarından 11 madalya. Her şeyin kendi tarihi ve değeri vardır. Avrupa’nın en iyi 12 kadın turnuvasında yarışmayı sabırsızlıkla bekliyorum (Norveç 1984), çünkü bunu sistemden dolayı birbirimizle oynadık. Slovakya günlerinde Bratislava’daydı ve yedi bin kız kurtarmaya gitti. 1987’de Hindistan’daki Dünya Kupası’nda aldığım fair play ödülünün de değerini biliyorum. Burada, uzun vadeli Estonya yetiştiriciliği için her iki yılda bir yalnızca bir oyun veya oyun aldı.

Çekoslovak masa tenisçisi Jindich Pansk ve Marie Hrachov üçüncü turda Avrupa şampiyonu adına oynuyor.

Yüksek riskli duyguların üstesinden gelmek sizin için zor oldu mu?
Doğru olduğunu biliyorsun? (gülüyor) Avcı, diken çok olduğunda kazanmak ister. Ama sakin kalman gerekiyordu. O dönemde bir psikologla da çalıştım. Oyunu oynamak istiyorsanız tekniğe, taktiğe, psikolojiye ve fiziğe sahip olmanız gerekiyor. Ve bir şeyi kanıtlamak istediğinizde istikrarlı sonuçlar da alırsınız.

Kadınlar ekstra lig takımına liderlik etmenin yanı sıra kulübünüzde çocuklara da çok zaman ayırıyorsunuz. Yüzüyor mu?
Eğlendim. Ama özellikle de en azından kendin üzerinde çalışmak istediğini gördüğümde. Değilse, o kadar da hoş değil ve kendimi zorlamam gerekiyor.

Aranızda aziz var mı?
Öyle ama bu uzun vadeli bir iş. Ve mesele sadece baş antrenör değil, aynı zamanda çocuk ve oyunun kendisi. Tutuklamalar en kötüsü. Tek tek başlamıyorlar ama bir araya getiriliyorlar, yaklaşık sekiz ya da on yıl sürüyor. Ve sonra harika olmaya başlıyor, delikler oluşmaya başlıyor ve otomatik olarak gidiyor. Bir deliği ne zaman değiştirmeniz gerektiğinden, kontra mı, blok mu yoksa topspin mi ekleyeceğinizden ve bunun ne kadar süreceğinden emin olmayın. Ne alacağınıza karar verme süresi çok uzun.

Sporda çocukları nasıl yeneceğinizi biliyor musunuz? Ya da çoğu ergenlik çağında…
Bu ne kadar motive olduğunuza ve ebeveynlerinize nasıl yardım ettiğinize bağlıdır, onlarsız yapamazsınız. Bir ya da iki, onları azarlamayın. Aile ayrıca kurtarma yolları ve benzeri konularda da yardımcı olmalıdır. Hatta bazen senden uzaklaştırmak için çocuğu dikenin üzerine içmeye bile zorluyorum.

Kadınlar ekstra liginde Frdlant nad Ostravic ve CDU Ostrava’ya liderlik ettiniz ve şimdi MH Masa Tenisi Ostrava sizin adınızı taşıyor. Nasıl ortaya çıktı?
Çevremdeki insanlar, yani en yakın arkadaşlarım beni kulübe adımı vermem konusunda ikna ettiler. Gelemediği için üzgünüm. Bazıları bir aile istiyordu, bu yüzden öldüler ve şirketin yeterince yenilenmesi mümkün olmadı. O yolculukta hiç bu kadar mutlu olmamıştık (Ekstra ligde iki kemer ve beş puanla yapılan yedi turun ardından takım sonuncu olarak ilk 10’da yer aldı).

Geçen sezon Jet Ekstra Ligi’nde başladınız. Bu değil?
İşte o zaman bir kızın diğerlerine yardım etmek için yaralanması beni şaşırttı. Yapmıyorsun. Dizimde sorun var, ameliyattan sonrayım, menisküsüm yok, dolayısıyla kemik kemiğe benziyor ve ameliyatı yapmak istemedim.