Araba nehre düştü, yaralı bir kızı hapsetti. Yolların beyleri tarafından çekildi

bencede

New member
14 Mart 2024 Cuma günü saat on beş civarında kırıntılardı, sıcaklık donma noktasının ve uçan karın hemen üzerindeydi. Elli -dördüncü Jiří Magdoň işinden, arabasının önünde Ostrava'dan eve gidiyordu ve yaklaşık iki tane daha mavi ŠKODA'dı.

Ancak Hukvaldy ve Kozlovice köyleri arasındaki yolda garip bir şey oldu. Şoför, “Dönüş boyunca sürdüm, ardından birkaç yüz metre düzlük. Ama Skoda tam anlamıyla ortadan kayboldu, hiç de önümüzde değildi.”

Uçağın sonuna ulaştı, yapamayacağı, durduğu, arabayı çevirdiği ve geri döndüğü yer. Magdoň, “Kafamda hurdaya çıkarıldım, eğer dönüşün arkasında başka bir yol yoksa, ama hayır. Sadece durduğumda, arabanın Ondřjnice Nehri'ndeki yükselişin altında olduğunu fark ettim mi?” Diyor Magdoň.

Biri 41 yaşındaki Břetislav Vala'nın arkasında oturan birkaç arabayı durdurdu. “Başka bir arabadan ambulans dediler, bunun yerine çok iyi biliyorum, bu yüzden dört metrelik bir tırmanıştan sonra nehirdeki arabaya ulaşamayacağımızı biliyordum. Hızlı bir şekilde arabaya gidebileceğimiz diğer taraftan devam ettim,” diye devam ediyor dramatik durumu tanımlamaya devam ediyor.

Zaten çökmüş arabada şok olan genç bir adam vardı. Birinin arabada kalıp kalmadığını sordu, başını salladı.

“Yolcuda sıkışmıştı. Bilinçliydi ve çok yaralandığını söyledi. Onu bavulundan kurtarabileceğimi düşündü. Neyse ki, kızı itip sonra yalnız kalmayı başardım.

Magdon'un farkındalığının olmasaydı, kimsenin uzun süre arabaya gelmeyeceğini vurguladı. “Nehre giden yoldan görünmez, herkes daha ileri gidecekti. Önceden önceki arabanın artık olmadığını ve geri dönmediğini fark etmesi çok önemliydi.”

“Kahraman gibi hissetmiyorum,” diye cevap verdi Jiří Magdoň bir gülümsemeyle.

“Yollarda acımasızlığı yönetiyor”

Kaza trajik bir şekilde bitmedi. Çok hızlı süren ve arabayı dönüşün arkasına kaydıran on sekiz yaşında Skoda sürücüsü hastaneye ambulans aldı. On dokuz yaşında bir kız daha sonra bir helikopterle hastaneye nakledildi. Bildirildiğine göre, köprücük kemiğinin kırılması ve birkaç küçük yaralanma geçirdi.

Moravian -Silesian polis direktörü Tomáš Kužel, “Araba çatıya döndüyse veya etki daha da dik olsaydı, boğulabilir veya daha da ciddi yaralanmalara maruz kalırdı.” Dedi.

Yerli yollarda cehalet, kibir ve saldırganlığa daha fazla dikkat olduğundan şikayet etti. Koni, “Ne yazık ki, trafik katılımcılarının davranışı kötüleşiyor ve bu nedenle böyle bir beyefendi davranışını takdir etmek gerekiyor. Bu elbette bir mesele değil.”

2004'teki kuruluşundan bu yana, Yol Beyefendisi projesi 2004'ten başlamasından bu yana 235 sürücüyü takdir etti, Moravian -Sesian bölgesinde şu anki 29 oldu.

Kaza, Hukvaldy köyünün sonunda FrýDek-Místek bölgesinde Kozlovice'e doğru gerçekleşti.

Haritalar © shocart ve openstreetmap katkıda bulunanlar tarafından sağlanır. Shocart, turist ve bisiklet haritaları ve atlaslarının geleneksel bir yayıncısıdır. Daha fazla
www.shocart.cz