Amerikalı kadınlar ve İsveç'ten dünyanın bir numarası Ostrava kumlarını yönetti

bencede

New member
Erkeklerde dünya 1 numarası, finalde Hollandalı Stefan Boermans ve Yorick de Groot'u 21:19, 21:18'lik skorlarla mağlup etti. Amerikan dünya şampiyonu Kanadalı Melissa Humana-Paredes ve Brandie Wilkerson'ı 21:13, 21:23, 15:12'lik skorlarla mağlup etti.


Altın için yapılan düelloda Hollandalılar ilk setin neredeyse tamamını önde götürdü, ancak sonunda İsveçliler az farkla maçı kazandı. İkinci setin sonundan itibaren hemen toparlandılar ve Helvig'in birkaç bloğu ve Ahman'ın sahaya yaptığı müdahaleler sayesinde rakiplerinden farklı olarak liderliği korudular.


İsveç dünya şampiyon yardımcıları beşinci turnuvayı öğlen altı starttan kazandı. Ondřej Perušič ve David Schweiner'e şampiyonluk düellosunda yenildikleri Meksika'daki dünya şampiyonası Ekim finalinden bu yana tek yenilgi, Mart ayında Doha'da düzenlenen finalde Boermans ve De Groot tarafından hazırlandı.


“Geçen sefer kesinlikle harika oynadılar, biz de onlara bu performansı geri vermek istedik. İşe yaradı, bu harika. Ama gerçekten zor bir maçtı” dedi Ahman. Hellvig, “Sonunda burada altın madalya kazanmak harika bir duygu” diye ekledi. İki kez Avrupa şampiyonu olan takım, Ostrava'daki önceki üç startında çeyrek finali asla geçemedi.


Kadınlar finalinde Amerikalı kadınların lehine geçen ilk setin ardından Kanadalılar ikinci sette bir maç puanını önledi ve üst üste üç sayı atarak eşitliği sağladı. Eşitlik bozmada Humana-Paredes ve Wilkerson 7:10'dan 10:10'a kadar açığı kapattılar, ancak ikinci sırada yer alan Hughes ve Cheng tekrar toparlandılar ve bu sefer liderliği korudular.



Kelly Cheng, Ostrava turnuvasındaki zaferinden dolayı mutlu.



Bir yıl önce bir araya gelen Amerikalı kadınlar, geçen yıl Ostrava'da beşinci sırayı alarak pistte dördüncü ortak zaferini ilan etmişti. Ayrıca geçen yıl dünya şampiyonasında altın madalya kazandılar. Cheng, yüksek fırınların altındaki Vítkovice bölgesinde, Sarah Sponcilová ile birlikte sevindiği 2021'deki zaferini tekrarladı.


“Finalde zorlu bir mücadeleyle karşılaşacağımızı biliyorduk. Kazandığımız için daha da minnettarız” dedi Hughes. “Ostrava tüm tur boyunca en sevdiğim duraklardan biri. Buraya gelen taraftarlar voleyboldan gerçekten anlıyor. Bunu ve enerjilerini gerçekten çok seviyorum” diye ekledi Cheng.


Perušič ve Schweiner liderliğindeki üç Çek çift, Ostrava'da son 16 turunda elendi. Meksika'nın dünya şampiyonu, kendi seyircisi önünde üç ikinci ve iki dördüncü sıranın ardından ilk kez ilk dört takım arasına giremedi.



Ostrava'da plaj voleybolunda Pro Tour Elite kategori turnuvası


Erkekler:
Son:

Ahman, Hellvig (2-İsveç) – Boermans, De Groot (4-Hollanda) 2:0 (19, 18)

3.lük için:
Partain, Benesh (10-ABD) – Mol, Sörum (3-Nor.) 2:0 (15, 14)

Yarı final:
Boermans, De Groot (4-Hollanda) – Partain, Benesh (10-ABD) 2:0 (18, 21)
Ahman, Hellvig (2-İsveç.) – Mol, Sörum (3-Nor.) 2:0 (21, 18)

Kadınlar:
Son:

Hughes, Cheng (2-ABD) – Humana-Paredes, Wilkerson (4-Can.) 2:1 (13, -21, 12)

3. sıra için:
Graudinová, Samoilová (8-Grup.) – Ana Patricia, Duda (1-Brezilya) 2:0 (18, 19)

Yarı final:
Humanaová-Paredesová, Wilkersonová – Graudinová, Samoilová 2:0 (18, 18)
Hughesová, Chengová – Ana Patricia, Duda 2:0 (19, 18)